Странице

понедељак, 3. фебруар 2014.

r&s BOMBONJERE



 R&S BOMBONJERE





Nisam odolela opštoj pomami za pralinama, pa sam morala da isprobam razne oblike i ukuse...
Bilo je teško odabrati vrstu i napraviti pravu kombinaciju, da ima od svega i za svakoga po nešto. Lešnik, badem, orasi, kokos, suvo voće, ... Za decu, mame, tate, bake, deke..

Pored već objavljenih bajadera, odlučila sam se i za:
  1.  kokos školjkice,
  2. srca sa lešnikom,
  3.  praline sa kafom,
  4. karamel - praline,
  5. francuske bombone i
  6. novogodišnje praline.

U nastavku slede novogodišnje i karamel - praline, a ostale drugom prilikom.


NOVOGODIŠNJE PRALINE


Pored toga što se lako prave, idealne su za ljubitelje bele čokolade.

Potrebno je: 300g bele čokolade, 100g kandiranih brusnica, 75g pistaća, malo ulja

Belu čokoladu, sa malo ulja, otopiti na pari, ili na tihoj vatri. Dodati sitno seckane brusnice i pistaće, lakano umešati i puniti kalupe po želji. Ostaviti u frižideru da se stegne 20 - 30 minuta, a ako žurite možete ih staviti i u friz, jer su gotove već posle 10 minuta. Ponavljati postupak dok se ne utroši dobijena smesa.

Moj izbor su bili kalupi u obliku cvetića, jer su me boje asocirale na zimsku čaroliju...



KARAMEL - PRALINE


Potrebno je: 200g čokolade za kuvanje, malo ulja, 2 kašike žutog šećera, 100ml slatke pavlake,
                    80g mlečne čokolade

Otopiti čokoladu, sa malo ulja, premazati kalupe i ostaviti u frižider da se čokolada stegne. Ponoviti postupak još jednom, da  bi se dobila čvrstina kolača, i da bi se praline lakše vadile iz kalupa.

Karamel - fil: Na tihoj vatri karamelisati žuti šećer, dok se ne dobije fina karamel boja, zatim dodati  slatku pavlaku i malo prokuvati, a zatim dodati čokoladu. Skinuti sa šporeta i ostaviti da se prohladi. Kada se stegne, fil sipati u špric i puniti praline tako da ostane malo prostora za završni sloj čokolade. Pustiti da se ponovo ohladi, i posle 20 minuta imaćete fine bombonjere.


Uživajte!






Нема коментара:

Постави коментар

KUGLOF SA TREŠNJAMA

Predivna trešnja u čijim blagodetima uživamo od ranog proleća, kada krenu pupoljci, pa mirisni cvetići, do gozbe njenim slatkim plo...